fbpx

Nel heeft het tot haar missie gemaakt de designindustrie te veranderen. Duurzame meubels gemaakt in Nederland. Hieronder lees je wat onze banken uniek maakt.

Afspraak in de showroom

Waddenweg 3a, Amsterdam

Nel doet het net even anders

Zie je ook zo op tegen een bezoek aan een meubelboulevard? Nel doet het net even anders. In onze gezellige showroom kun je terecht voor gratis interieuradvies en een lekker bakje koffie. Je hebt vast veel vragen over de beste bank voor jouw huis. Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van de stof en kleur? Hoe vind ik de bank die het lekkerst zit? Past mijn bank wel in mijn woonkamer? Wat is er precies duurzaam aan de meubels? We nemen de tijd om alles met je door te nemen.

Lees verder

Met onze banken ga je voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Wij kiezen voor duurzame materialen. Toch kunnen we je een scherpe prijs bieden omdat Nel alleen verkoopt aan consumenten. Hierdoor rekenen we geen geld voor de tussenhandelaar. Zo blijven onze banken betaalbaar.

Een bank voor het leven

Koop je je nieuwe bank bij Nel? In 8 weken wordt jouw bank voor jou op maat gemaakt. Zodra hij klaar is komen wij hem tot in je woonkamer brengen. Je oude bank kunnen we voor je meenemen en doneren aan iemand die hem goed kan gebruiken.

Een Nel-bank koop je voor het leven. Daarom krijg je op elke bank 10 jaar garantie. Heb je vragen over het gebruik van je bank, of per ongeluk een glas rode wijn op je grijze stof geknoeid, dan kun je altijd bij ons terecht voor deskundig advies. Toe aan iets anders? Je kunt bij Nel een nieuwe stof voor je bank uitzoeken. Of je kunt de bank bij Nel inruilen. Dan gebruiken wij de materialen opnieuw bij de productie van een nieuwe.

"Je hebt vast veel vragen over de beste bank voor jouw huis. We nemen de tijd om alles met je door te nemen."

Eenvoudig bestellen

8 weken wachten

Levering tot in je woonkamer

10 jaar garantie

Levenslange service

Alleen het beste is goed genoeg

Wij zijn het eerste duurzame designmerk van Nederland. De banken van Nel worden gemaakt bij fabrieken in Nederland waar kwaliteit voorop staat. Productie dicht bij huis houdt de transportuitstoot laag. Daarnaast houdt Nel zo zicht op de werkomstandigheden van de werknemers.

Voor onze banken gebruiken wij alleen duurzame materialen. De bekleding van je stoffen bank wordt gemaakt van gerecyclede wollen truien. Ons leer wordt gemaakt van in Nederland gehouden biologische koeien.

En wat te doen met je oude bank, als je bij ons een nieuwe koopt? Die nemen we kosteloos retour en doneren hem aan iemand in Amsterdam-Noord die hem goed kan gebruiken. Zo steun je een lokale bewoner en wordt jouw oude bank gerecycled. Win-win, toch?

Toe aan iets anders? Je kunt de Nel-bank bij ons inruilen. Dan hergebruiken wij de materialen bij de productie van een nieuwe bank. Zo maakt Nel de meest duurzame meubels in Nederland.

Lees verder

Nel werkt samen met jonge, creatieve ontwerpers. Zij zorgen ervoor dat onze banken heerlijk zitten en er prachtig uitzien. Lees hier meer over onze ontwerpers.

"Nel is het eerste duurzame designmerk van Nederland."

Wie ben ik?

Ik ben Jorrit Tol. Ruim tien jaar geleden startte ik mijn carrière in de designindustrie. Ik werkte bij grote merken als Danskina, Kvadrat en Linteloo. Ik voelde me direct thuis tussen de prachtige ontwerpen.

Ik vind dat het tijd is voor een designmerk waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Daarom ben ik Nel gestart. Een merk dat de designindustrie gaat veranderen. In het afgelopen jaar heb ik de Business Model Challenge van de Impact Hub in Amsterdam gewonnen. Nu zijn Nel en ik klaar om de designwereld te veroveren. Doe je mee?

"De wereld veranderde in tien jaar. En de designindustrie? Die veranderde niet mee"

Onze ontwerpers: Martin Hirth

“Een goed product moet charmant zijn, maar ook duurzaam en van hoge kwaliteit. Zowel qua materiaal als visueel”.

Martin Hirth is geboren in 1987 in Horb, Duitsland. In 2014 studeert hij af aan de University of Art and Design Offenbach. Hij begint zijn eigen designstudio en zijn ontwerpen worden direct opgepikt door de internationale pers. Zijn opdrachtgevers zijn grote merken als Ligne Roset en Roche Bobois. De ontwerpen van Martin winnen diverse designawards en zijn te zien op designshows in Keulen, Parijs en Milaan. Tijdloosheid en flair kenmerken zijn werk.

Onze ontwerpers: Yonoh

In 2006 beginnen de Spaanse Clara del Portillo en Alex Selma designstudio Yonoh in Valencia. Hun ontwerpen stralen eenvoud en functionaliteit uit. Yonoh onderscheidt zich van andere ontwerpers door het unieke ‘Yonoh’ handschrift waarin ze elke ontwerpdetail minutieus uitwerken.

De ontwerpen van Yonoh winnen diverse prestigieuze designawards zoals de Red Dot & Wallpaper Design Award. Clara en Alex werken voor diverse internationale merken als Bolia en Sancal.

Nel kan niet zonder vrienden

“Echt een hele mooie bank. Ziet er sjiek uit, en hij voelt heel degelijk en robuust aan. Zit als een huis. Ook de afmetingen zijn goed gekozen, dat merk je aan je lichaamshouding als je erin zit. Ik ben vrij lang maar dat is geen probleem, en ook de minder lange gast kan er prima op zitten. Stukken beter dan het bankje dat ik eerder van de ikea had. Die was super goedkoop, maar had geen goede verhoudingen en zat voor veel mensen niet fijn. Ook de kwaliteit van de kussens was echt een stuk minder. Dat merk ik nu. Het is een flinke uitgave, maar wel een voor de lange duur, en misschien wel voor het leven, en dan valt het mee, dan is het misschien zelfs wel goedkoper dan de ikea. Maar je gaat er des te meer van genieten wetende dat de makers in de keten er een eerlijke prijs voor gekregen hebben, het in nederland gemaakt is en er zo duurzaam mogelijk geproduceerd is. Mooi dat mijn geld dan in elk geval langs de goede kant van de economie rolt. Ik ben er heel blij mee !”Alfa 2 zits bank

Toon Lamers

Nog voor Kerst ontving ik mijn Alpha 2 zits Sofa. Wat een beauty!
Precies het goede formaat, prachtige bekleding, alles zo mooi afgewerkt.
Aankoop bij Nel van harte aanbevolen: uitgebreid advies, stalen ook thuis kunnen bekijken. Zeer coulante efficiënte aflevering onder controle van Nel!
Een bezoek aan deze relatief nieuwe winkel ? Vooral doen!

Maya Swart

Vandaag de bestelde bank van Nel.nl ontvangen. Hij is nog mooier dan gedacht! En hij zit voortreffelijk! We zijn er ontzettend blij mee!

Brigit Klein Hofmeijer

Wij bezitten onze bank ‘Nel’ nu een week, me groot genoegen. Het comfort is iedere keer weer verrassend goed. Over de service die vooraf ging aan de koop – stalen van bekledingsstoffen werden bij ons thuis gedemonstreerd om de juiste kleur in ons interieur te kunnen kiezen -waren wij al heel tevreden. En het feit dat onze oude bank dank zij Nel/Jorit een goede bestemming gevonden heeft maakt ons blij.
Otto Romijn en Ineke Jungschleger.

Ineke Jungschleger

Een week staat onze Alfa bank van Nel nu in onze kamer. Wij zijn er erg blij mee en ons interieur heeft een positieve wending ondergaan.
We hebben gekozen voor een ruime drie zitsbank, daar kun je met z’n vieren makkelijk op zitten. Goede, rechte zit.
Uiterst vriendelijke service, van het kiezen van de bekleding tot levering. Jorrit is zelfs bij ons langs geweest met een tas vol stalen, zo’n iets groter stukje stof geeft toch wat meer idee.
Op ons verzoek is het houten frame eikenkleurig gemaakt in plaats van zwart, dat past beter bij tafel en vloer.

Bij aflevering kwam Jorrit zelf mee, alles gebeurde zeer zorgvuldig.

Kortom een bank waar we nog lang plezier van hopen te beleven.

Annemarie Meester en Harm Beumer

Leer mij Nel kennen

Collectie

Post van Nel ontvangen? Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Nee